Onze activiteiten


Allereerst wensen we je van harte welkom op onze volledig vernieuwde hoofdsite. In tegenstelling tot wat de website je misschien doet vermoeden is Wesper Sites Belgium (WSB) geen bestaande organisatie. WSB is de facto een verzamelnaam voor applicaties en websites die ontwikkeld en beheerd worden door dezelfde personen. Ons doel is het web aangenamer te maken voor iedereen door onder meer verrijkende en mooi ogende website en applicaties te bouwen waar iedereen wat aan heeft. We bieden al onze applicaties dan ook gratis aan, met de optie om te upgraden naar een reclame vrije of over meer functies beschikkende versie.

Over ons

Logo geschiedenis


De afgelopen jaren heeft het logo van Wesper Sites Belgium verschillende wijzigingen ondergaan. Zo begonnen we met een eenvoudig logo met de term ‘Wesper’, om over te gaan tot  Wesper Sites België’ en uiteindelijk het alom bekende ‘Wesper Sites Belgium’. Ons laatste logo houdt nu al enige tijd stand en we houden er nog steeds van.


Oorsprong


Geschiedenis

Wesper Sites België is opgericht in 2008 naar aanleiding van een schoolproject. Het fictieve gps bedrijfs “ViaVita” had een site nodig om het project geloofwaardiger te doen lijken, al gauw bleek dat het hier niet zou bij blijven. Al gauw ontstond er een tweede site “Hints en tips”, nog een tijd later volgde “Blackjack” naar de gelijknamige film die wij maakten en niet te vergeten de site over onze “Italiëreis 2009” .


Vernieuwingen

In de winter van 2009 besliste het team om de hints en tips site volledig te vernieuwen, ondanks het feit dat dit nog niet zo lang geleden reeds gebeurde. Tevens werd er gezocht naar een nieuwe, en beter, site-adres. Zo kwam men uit op het adres hintsentips.zzl.org , korte tijd daarna besliste men om de “Wesper hoofdsite” uit te bouwen. Zoals u al wel merkt bevindt u zich nu op deze al enige tijd bestaande ‘nieuwe’ site.

Ook de Wesper hoofdsite heeft de afgelopen jaren heel wat evolutie meegemaakt. En zoals u werkt is hij in februari 2011 opnieuw helemaal veranderd.


Hoofdsite

Wesper Sites België is eigenlijk niet veel meer dan een verzamelnaam van heel wat subsites. Hoewel het probleem van de ene url ‘users.telenet.be/wesper’ nu opgelost is, heeft men er toch voor gekozen om de de hoofd site te behouden, weliswaar met een ander site-adres.

Tevens is Wesper Sites Belgium ook steeds meer en meer een begrip in de software wereld. Zo schreef het team al reeds een viertal programma’s. Zo is er ondermeer de Sofar Webbrowser (reeds versie 5) en de WSB radio Player (versie 3)


Toch veranderen

Wesper Sites Belgium heeft echter voor deze verandering nog veranderingen doorgevoerd. Zo bestaat er eveneens een flash versie van de ViaVita site. Aangedreven door Wix. Deze is echter nooit tot een doorbraak gekomen. In de toekomst wil men de Wesper Site omtoveren tot een mooie, spectaculaire flash site, maar aangezien de site gebaseerd is op non-profit, zijn de middelen niet beschikbaar voor een heuse upgrade. Wie weet in de toekomst...


Een nieuwe wind

In 2014 werd er beslist om Wesper Sites Belgium volledig te vernieuwen. Een geheel nieuwe website, een eigen platform voor het aanbieden van onze applicaties en het homogeniseren van verschillende websites door het implementeren van de smartbar bovenaan elke website.


Andere focus

In 2016 werd de focus verlegd van het beheren van websites naar het maken en onderhouden van onze applicaties. Heel wat websites werden opgeheven en nieuwe applicaties zagen het levenslicht. Samen met deze verandering, werd begin 2017 ook de website opnieuw onder handen genomen, met de huidige als resultaat.


Optimalisaties

We introduceerden in de jaren erna ssl op onze website en zorgden voor een efficiënt bugscenter gebaseerd op Wordpress. In 2021 optimaliseerden we deze website door de afbeeldingen te hercoderen in jpg waardoor ze tot 90% kleiner werden. Ook werd Google Adsense verwijderd. De focus op onze applicaties blijft behouden. We hebben geen plannen om nieuwe websites te maken en zullen oude zaken verder afbouwen.

Wesper Sites Belgium 2011Wesper Sites Belgium 2009Wesper Sites BelgiumWesper Sites Belgium 2010

Eerste logo (2009)

Tweede logo (2009)

Derde logo (December 2010)

Vierde logo (April-Mei 2011)

Iconen


De logo’s die we gebruiken op deze website werden voornamelijk via Iconfinder opgespoord. De mensen die deze creaties op deze manier vrij beschikbaar maken, dienen dan ook enig dankwoord. We danken onder meer: Dakirby309, Laurent Baumann, Gregor Cresnar, Paomedia, Boyan Kostov, Artua, Neurovit, Lopagof, Oliver Scholtz, Visual Pharm, Peleg Tabib, Oxygen Team, Jonathan Patterson, Stefania Servidio, Nick Frost, Designmodo, Studio Soda (https://www.iconfinder.com/trysoda), IFA, Jozef Krajčovič, Pavel InFeRnODeMoN, LinhPham.me (https://www.iconfinder.com/phdieuli), Icojam, Graphicsfuel, Popcic, RocketTheme, Dellustrations, Interactivemania, GestureWorks, Heart Internet, Unique Designs (https://www.iconfinder.com/UniqueDesign10), Yannick Lung, Alessandro Rei, MazeNL77, WebIconSet.com, Pixel Bazaar (https://www.iconfinder.com/zlaten), Sufiyan Ansari, Primo by Webdesigner Deport (http://www.webdesignerdepot.com/), Aha-Soft, www.uniquedesign10.com , Gregor Cresnar, Everaldo Coelho, Nick Roach (http://www.elegantthemes.com/), Anastasia Kalashnyk, Aleksandr Reva, JRAOUI Chihab, Webalys, Morning Train, Everaldo Coelho (http://www.everaldo.com/), Simran Singh, Eyecon Design


Daarnaast werd ook de iconenset Symbolicons gebruikt.

Dienstverleners


Om de projecten te realiseren, maken we gebruik van de producten of diensten van de volgende bedrijven.

Serif Inspiring CreativityMijn Hosting PartnerMicrosoft Visual StudioTelenetPayPalGoogle

Wettelijk


Wesper Sites Belgium is geen bedrijf.


Alle handeling die u stelt en waarbij Wesper Sites Belgium een van de partijen is, zijn handelingen tussen personen. Wesper Sites Belgium is geen bedrijf en communiceert dit duidelijk naar de buitenwereld toe. Wesper Sites Belgium is enkel een verzamelnaam voor applicaties en websites die door dezelfde kerngroep worden ontwikkeld en beheerd. Wanneer u een applicatie aanschaft wordt dit beschouwd als een donatie of een overeenkomst tussen private personen.

Opmerking: wij stellen onze applicaties normaliter gratis ter beschikking. Wanneer u de premium versie wilt ,koopt u met andere woorden geen andere applicatie aan maar wel een licentie sleutel, die wij u geven uit dank voor uw bijdrage.