Een rijker internet


Verschillende websites gebundeld onder één dak. Dat is waar Wesper Sites Belgium zich in het begin op focuste.


Vandaag richten we ons evenwel meer op applicaties en niet langer op een veelheid aan websites.

Wesper Sites Belgium Hoofdsite

Bezoeken

Onze hoofdsite overkoepelt al de anderen. Het feit dat je dit nu leest, is een teken dat je onze site gevonden hebt op het wereldwijde web. Op deze site vind je vooral informatie over welke websites we onder ons beheer hebben, welke applicaties wij ontwikkelden, en wat onze overige projecten zijn. Daarnaast vind je op deze website ook meer informatie over wie we zijn en welk beleid we voeren. Het is op moment van schrijven de enige site die ook een mobiele, weliswaar zeer beperkte versie heeft.

Websites

Wesper Sites Belgium Bugscenter

Bezoeken

Het bugscenter werd samen met de nieuwe versie van de Wesper Sites Belgium Hoofdsite geïntroduceerd en huisvest alle informatie over de updates en upgrades van onze applicaties. Op termijn zal deze website, aangestuurd door WordPress, mogelijks het Wesperforum vervangen.

Wesperforum

Bezoeken

Op het Wesperforum vind je alle hulp en ondersteuning die je nodig hebt aangaande de door ons ontworpen applicaties. Daarnaast bieden we ook een interactief forum aan waar je met eventuele andere vragen terecht kan, ook vragen die niet aan onze software of sites gebonden zijn kunnen in aanmerking komen.

Concreet, het is het forum voor al onze sites!

Noot: We denken eraan om het Wesperforum in het bugscenter te integreren.

Wesley Janse

Bezoeken

Als je al heel wat boeken hebt geschreven, wil je zelf ook wel een overzicht hebben. Wesley Janse wou dat ook en dus ontwierpen we voor hem een website waarop hij alle informatie hij met de rest van de wereld wou delen kwijt kon. Het resultaat mag er meer dan wezen en biedt rechtstreekse mogelijkheden om zijn boeken in alle veiligheid te bestellen bij de uitgeverij die instaat voor de realisatie ervan.

Gepubliceerde websites

Onderstaande websites staan op dit moment live en kunnen via de bezoek knop worden bezocht.

Sofar

Bezoeken

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar Sofar was onze eerste applicatie ooit. Het is een webbrowser met Windows Internet Explorer als kernmodule. Alle functies werden er handmatig rond gebouwd en in versie 5 zijn dat er al heel wat.

Omdat Sofar in feite niets anders dan een applicatie is en de bijhorende website weinig extra meerwaarde bood, hebben we de website verwijderd en er een aparte pagina onder de applicaties van gemaakt.

Geïntegreerde websites

De volgende websites hebben lange tijd een apart leven geleid, maar ondertussen zijn zij opgenomen in deze website als een apart onderdeel. Toch zijn ze het vermelden waard.

Blackjack

Bezoeken

In 2009 kregen een aantal leerlingen van de Vrije Sint-Lambertusschool te Westerlo de opdracht om een kortfilm te maken. Deze film kreeg de naam Black, en wij hadden de eer om hun bijhorende website te beheren.

De oorspronkelijk site is opgeheven, maar op onze eigen site staat nog steeds alle informatie die je op de oorspronkelijke terugvond.


Via Vita

Bezoeken

In 2009 kregen een aantal leerlingen van de Vrije Sint-Lambertusschool te Westerlo de opdracht om een bedrijfsspel te spelen. Het fictieve bedrijf dat ze zouden oprichten en beheren speelde zich af in de wereld van de GPS systemen.

Eén groep nam het spel zeer serieus en vroeg ons een website te maken. We deden dit met veel plezier voor hen.

Selenator Project

De Selenator Project website werd opgericht naar aanleiding van een grootschalig project dat een van de leden van The Scene (de voormalige officiële fanclub van Selena Gomez) wou organiseren. Later werd besloten om de website meer nformatief te maken. Verder faciliteerde de website ook het delen van foto’s.

Door de stopzetting van The Scene en het feit dat er enorm veel soortgelijke websites zijn, werd besloten deze site te verwijderen.

Stopgezette websites

De volgende websites hebben gedurende een bepaalde tijd het levenslicht gezien, maar werden omwille van uiteenlopende redenen stopgezet.

Hints en tips

Wanneer je opzoek was naar gratis, betrouwbare software, dan zat je goed bij onze Hints en Tips website. We sprokkelden al onze ervaring samen en zochten op het web naar kwaliteitsvolle applicaties die we zelf op de rooster legden.(Was dit niet het geval, dan gaven we dit aan.) Daarnaast stonden er ook handige artikels en links naar andere sites op.

Ooit was deze site ons pronkstuk, maar door de grote onderhoudskosten en wijzigende focus hebben we besloten om ermee te stoppen. Maar misschien komt hij ooit terug, al is die kans vandaag eerder klein.

Italiëreis Vrije Sint-Lambertus scholen 2009

In 2009 ging de Vrije Sint-Lambertus school op reis naar Italië. Het leek ons een mooi idee om iedereen zijn foto’s te verzamelen en in één grote pot te stoppen. De site werd een feit en met meer dan 3000 foto’s (!) blijft de reis leven. Ook vind je interessante informatie terug over wat de leerlingen bezochten, waar ze verbleven, en wat ze zagen.

Op dit moment is de site offline en zijn er geen concrete plannen hem opnieuw live te brengen, maar de kans bestaat wel.

Unisava

Bij Unisava kon je terecht voor universitaire samenvattingen. Het aanbod was echter beperkt aangezien steeds minder studenten tijd hebben, er verschillende andere kanalen beschikbaar zijn en het studiemateriaal jaarlijks wijzigt.

Naast samenvattingen vond je er ook een handige financial accounting applicatie, helemaal gratis.

De website is eind 2014 stopgezet en vervangen door een pagina onder projecten. Op deze pagina kan je ook de handige tool vinden.

Bezoeken